Hemteater

En gammal dröm om ett eget teaterkoncept gick i uppfyllelse när jag fick möjlighet att skapa TeTeater i Övraby.

Det är en teaterform i det absolut lilla formatet, i mitt eget hem - Hemteater. Här spelar jag i mitt vardagsrum inför en publik på uppemot högst 15 personer, vilket skapar en unik kontakt. I dagens nästan outhärdiga mediabrus söker vi oss istället allt oftare till det nära sammanhanget, till det avskalade, till det vi förmår att ta in. På den lilla scenen, som min Hemteater erbjuder, blir tilltalet intimt. Även om publiken inte interagerar direkt, uppstår det efter föreställningen ett samtal, ett utbyte av tankar. Upplevelsen blir överblickbar.

Jag tar emot er när ni kommer och gör en kort presentation av den pjäs jag ska spela. Efter föreställningen äter och dricker vi något litet tillsammans och diskuterar föreställningen.

Jag har en förkärlek för ryska klassiker men spelar även annat och ibland eget material. Tanken är att sätta upp klassiker för att ta oss tillbaka i tiden, till de eviga frågorna om livet och döden, kärleken och sveket och göra det på ett sätt som tillåter oss att våga tänka och ställa enkla frågor om svåra ting. Min önskan är att öppna för en förtroendefull dialog, som i bästa fall föder nya insikter, eller kanske ännu fler frågor.

Drömmen om min Hemteater är att den ska skapa förutsättningarför möten över alla gränser, generera glädje och kanske tårar. Att skapa sammanhang som skapar nya sammanhang som ...

Ni är hjärtligt välkommen till en annorlunda teaterupplevelse!

Elena Alexandrova